Onze boerderij met waterbuffels ligt in het buitengebied van Zevenaar in de streek de Liemers. Wij zijn gestart in 2003 met het melken van waterbuffels. De (familie)kudde telt op dit moment 260 waterbuffels en bestaat uit 135 buffels die melk geven, jongvee en fokstieren. De buffels worden op diervriendelijke wijze gehouden in stropotstallen. Ze vinden het heerlijk om een soort kuil te graven in de potstal en hier in te gaan liggen rollen. In het voorjaar en de zomermaanden kunnen de buffels kiezen of ze naar buiten gaan in de buitenbak, of toch liever binnen blijven. De buffels (ook wel karbouwen genoemd) zien er nogal apart uit met hun grote achteroven gebogen horens, ronde en harige buik. Ze loeien niet zoals koeien maar maken een meer knorrende geluid.

Tijdens een vakantie in Italië kwamen de ouders van Gert-Jan in aanraking met de buffels. Gedwongen door strengere regels met betrekking to melk- en vetquotum kwamen ze op het idee hun melkveebedrijf om te vormen tot buffelboerderij. Met de aanschaf van 53 buffels ging de buffelboerderij van start!

De melk gaat naar het bedrijf van Gert-Jan zijn ouders, de Kaasmakerij. Zij maken hier heerlijke producten van zoals buffelyoghurt en andere zuivelproducten. En natuurlijk wordt er Mozzarella gemaakt!

Inmiddels is de boerderij uitgebreid met een winkel de Buffelshop waar naast deze zuivelproducten nu ook producten van buffelvlees te koop zijn.